Training

3 redenen waarom je zou moeten deadliften

By 18 april 2018 No Comments

Wie wil het nou niet, meer bereiken met minder doen! Helaas, zo werkt het eigenlijk bijna nooit in de fitness wereld, en zo ook nu niet. Maar er is licht aan het eind van de tunnel, er zijn krachtoefeningen die ook effectief zijn voor vetverbranding. Een van die oefeningen is de deadlift. Hieronder vatten we de redenen hiervoor samen:

Effectief
De deadlift is een beweging waarbij je start op de grond en eindigt in een rechtopstaande stand met de stang in de handen. Het gewicht ligt voor je. Je pakt het op, en je controleert het terug naar waar het vandaan kwam. Simpel en effectief!

Screenshot_2016-03-20-01-17-55 (1)Screenshot_2016-03-20-01-18-16

Vetverbranding
Het klinkt simpel maar ik komen een hoop spieren bij kijken! De Posterior chain, kort gezegd de achterkant van het lijf, werkt als voornaamste power source. De kuiten, de hamstrings, de billen en de onderrug en boven rug. En alsof dat nog niet genoeg was, werken de buikspieren ook nog eens waanzinnig hard om de romp te stabiliseren. Met al die spieren in een beweging heb je dus veel meer effect dan wanneer je alles los zou isoleren! Het werkt dus in hogere repetities goed voor vetverbranding omdat je veel spieren tegelijk gebruikt. Doei vet!

Functioneel
Je gebruikt niet alleen veel spieren, maar ook nog eens hele grote. De benen en de rug zijn de grootste spiergroepen die je hebt,  plus goeie billen , een strakke buik en sterke armen zijn ook nooit weg! Het is ook nog eens een functionele beweging die zich goed laat vertalen naar het dagelijks leven. Denk aan iets optillen met de juiste vorm of iets langer kunnen vasthouden (grip). Goed voor vet verbranden doordat je de grootste spieren in je lijf gebruikt én functioneel dus!

Het is duidelijk, stap van de zachte fitness apparatuur af en leer echt bewegen met oefeningen die meer voor jouw lichaam doen in minder tijd! Leer de deadlift. Wil je hier advies over? Neem gerust contact met ons op!