Training

In 4 weken fit? Bullshit! Waarom een zomersportactie NIET werkt

By 1 juni 2019 No Comments

Anti zomersportactie

Het is eind mei. Die 4, 6 of 8 weken zomersportactie zie je nu al voor de zoveelste keer met gouden bergen als belofte. Of liever, geen bergen en bobbels maar juist een strak lichaam. Je kijkt naar afval shakes, een proteïne dieet en andere manieren om snel te vermageren. Maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Óf je moet je hele levensstijl ineens omgooien. Dat zie je niet zitten, en dat begrijpen we. Je bent eigenlijk ook gewoon te laat. Wij vertellen je graag waarom een ‘zomer-strak-programma’ of crash dieet hoogstwaarschijnlijk niet verantwoord is voor jou (en hoe je wél een goed/gezond lichaam krijgt).

Zomersportactie – en afvallen lukt maar niet?

In 4 weken fit, bullshit! ZomersportactiesJe probeert af te vallen met afslank thee, een koolhydraat arm dieet of door allerlei fitness oefeningen thuis te doen. Helaas werkt het niet en zit je met je handen in je haar. Net als vorige zomer. Wij zullen het geheim verklappen: er is géén geheim! Stel dat je namelijk toch resultaat boekt binnen die paar weken, wat soms zelfs tijdelijk vocht verliezen is, blijkt het in de praktijk knap lastig om het vol te houden na afloop van de periode. Je beloond jezelf al gauw met eten na afloop of hebt geen motivatie meer om zo je best te blijven doen als je terug bent van je zonvakantie. Gelukkig ben je niet de enige!

Personal coach en trainer die je helpt

Maar wat werkt dan wel? Bij OPUS Personal Training zijn wij ervan overtuigd dat opbouwen beter werkt dan afbreken. Dus kijken naar de lange termijn in plaats van de korte. Daadwerkelijk leren bewegen en resultaten behalen die blijven. Met onze cliënten werken we dan ook gestructureerd toe naar doelen over de langere termijn. Er is dus geen snelle fix met bijvoorbeeld een zomersportactie.

Alsnog afvallen zonder dieet

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals (wedstrijd)atleten of mensen die extreem vastberaden zijn. En die begeleiden we dan wel met speciale dieetmethoden. Maar er zijn natuurlijk ook wel handige dingetjes die iedereen in zijn dagelijks leven kan doorvoeren. Ook hier geld, probeer het over een langere termijn te zien. Zo kun je zelf afvallen zonder dieet met deze handige tips.

Benieuwd op welke manier we jou met blijvende resultaten kunnen helpen? Neem eens aar wil je dit keer resultaat behalen én het vasthouden? Neem eens vrijblijvend contact met ons op!