Voeding

Niet aankomen tijdens de feestdagen? Blijf fit en gezond met deze 4 tips!

By 2 december 2021 No Comments

Je kent het wel. Je huis zit vol met familie en vrienden en alles staat in het teken van cadeautjes, gezelligheid en lekker eten en drinken. Een momentje vrije tijd om tot rust te komen of even te bewegen verdwijnen in de loop van de dag. Vandaar dat wij je vertellen hoe jij fit en gezond blijft rondom Kerst en Oud en Nieuw.

Beweeg ’s ochtends even

Krijg je visite tijdens de feestdagen in de middag of avonds? Neem dan gerust een ochtendwandeling! Ook ideaal om tussen het eten door te doen, door even de benen te strekken en met de hond bijvoorbeeld  te wandelen. Iedere vorm van beweging, is beter dan géén!

Fit blijven tijdens de feestdagenGa naar een wintersporthal

Ben je niet van het stilzitten en weet je niet wat je moet doen als de sportschool dicht is? Onderneem dan een actief uitje met je vrienden of familie. Bezoek bijvoorbeeld een leuke wintersporthal in de buurt en ga skiën of snowboarden. Een leuk én sportieve manier om dat hardnekkige buikvet te branden!

Eet kleinere porties

Eten. Een favoriete bezigheid van zo’n beetje iedereen. Heerlijke oliebollen, die smakelijke kersttol en een extra gluhweintje gaan er deze dagen gemakkelijk in. En vaak denk je dan “ja, nu ik dít heb gegeten, kan ik ook wel dát eten”. Helaas werkt dat niet helemaal zo. Het is prima dat je af en toe wat lekkers eet eet, maar probeer je porties te beperken.

Als je slim bent eet je vooral eiwitten en vezels tijdens je normale maaltijden. Dan zit je sneller vol en neem je automatisch een minder groot toetje. En dan heb je over een uur ook minder de neiging om die chocoladekransjes op de tafel te pakken.

Holiday work-out

Fit en gezond blijven tijdens de feestdagen is natuurlijk het gemakkelijkst te bereiken door niet te stoppen met bewegen. Maar de meeste commerciële sporscholen zijn gewoon dicht, of hebben lastige openingstijden. Met deze korte maar krachtige workout krijg je alsnog de nodige portie beweging!

  • 10 lunges
  • 10 push-ups
  • 10 burpees

Daarna doe je er 8 van ieder. Vervolgens 6, daarna 4, dan nog 2 en dan ben je alweer klaar!

Lukken die push-ups nog niet helemaal lekker op je voeten? Op je knieën is ook geen probleem!

 

Wil je het in 2019 serieus van start gaan en te werken aan echt resultaat? Neem dan eens contact met ons op voor sport- of voedingsadvies. Met een plan en training op maat kunnen we zo samen werken aan jouw lichaam, jouw OPUS!